Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πάτρας στην οδό Ακτή Δυμαίων. 

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανταπόκριση των Αγίων Αποστόλων στο κάλεσμα του Κυρίου, οι οποίοι εγκατέλειψαν γονείς, οικογένειες, συγγενείς, φίλους, και μετέβησαν με την εντολή του Κυρίου μας στα πέρατα της οικουμένης για να κηρύξουν το Άγιο και Ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για να βαπτίσουν τους ανθρώπους στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος έκανε αναφορά στην κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας και ιδιαιτέρως στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που είναι αποτέλεσμα της αποστασίας μας από τον Ιησού Χριστό και την διδασκαλία Του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σύμφωνο συμβίωσης, τον πολιτικό γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά και σε άλλα τέτοια ξενόφερτα φαινόμενα τα οποία αποιεροποίησαν την Πατρίδα μας. 

Τέλος, προέτρεψε όλους να γυρίσουν στον δρόμο της Εκκλησίας, να μετανοήσουν, όπως οι κάτοικοι της Νινευή, και να στραφούμε προς τον Σωτήρα Χριστό, διότι δεν έχουμε άλλον βοηθό στις θλίψεις μας, παρά μόνο τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριό μας.