Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ:" ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ..."

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Πάτρα. 

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλεώς μας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ομίλησε επικαίρως.

Και τις δύο ημέρες ο Θεοφιλέστατος ομίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος ήταν μεν Αξιωματικός του Ρωμαϊκού, Στρατιώτης δε του Ιησού Χριστού για τον οποίο έδωσε ακόμα και την ίδια του την ζωή. 

Ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε πως η εποχή μας χρειάζεται στρατιώτες Ιησού Χριστού, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν την πίστη αλλά και να μαρτυρήσουν γι αυτήν. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα νέα ήθη και τις νέες συνήθειες που προσπαθούν να φέρουν στην Πατρίδα μας οι ξένες δυνάμεις και προέτρεψε όλους να αντισταθούν στην αποιεροποίηση της Ελλάδος και να επιστρέψουν στον Χριστό και την Αγία του Εκκλησία, η οποία είναι η μόνη ελπίδα όλων.