Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Κέντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός στις Εργατικές Κατοικίες Ψαροφαΐου Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς  Μονής Γηροκομείου, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής. 

Το βράδυ της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Μικρά Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Κασπίρης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Πανοσιλογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Νεκτάριο. Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε τον πατερικό λόγο "Μνήμη Αγίου, μίμησις Αγίου", τονίσας πως η μνήμη ενός Αγίου μας δίνει την ευκαιρία τόσο να γνωρίσουμε τον βίο του όσο και να διδαχτούμε από αυτόν για την δική μας ζωή. 

Μετά το πέρας του ιερού κηρύγματος ακολούθησε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου ανά την Ενορία. 

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ