Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας Πατρών. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον λόγο που καθιερώθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή της Διακαινησίμου, τον 5ο αιώνα μ.Χ. επί Λέοντος του Α'. 

"...Η Παναγία ως Θεοτόκος είναι η πηγή της ζωής, διότι δια της υπακοής της στο θέλημα του Θεού και δια της απολύτου καθαρότητός της έγινε κλίμαξ - σκάλα για να κατέβει ο Θεός στον κόσμο και γέφυρα για να ανέβει ο κόσμος στον Θεό. 

Επίσης, η εορτή της η σημερινή μας θυμίζει πως η Παναγία μας, ως Ζωοδόχος Πηγή, εγέννησε τον Ζωοδότη Κύριο, ο οποίος είναι η πηγή της ζωής μας. Ο Αναστάς Κύριός μας προσφέρει στο ανθρώπινο γένος το αθάνατο νερό, που είναι το Πανάγιο Σώμα του και Τίμιο Αίμα Του. Αν ποθούμε την αιώνια ζωή τότε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι μαζί Του δια της Θείας Κοινωνίας που προσφέρεται στους πιστούς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας..." κατέληξε ο Θεφιλέστατος.  

Τέλος, μετέφερε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, αναστάσιμα και ευλογημένα. 

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 20 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό, Αναστάσιμο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου Πατρών.