Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΟΥ


Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Χρυσοστόμου εόρτασε η παλαίφατος και Ιστορική Ι. Μ. Φιλοκαλίου όπου ευρίσκεται αποτεθησαυρισμενή η Θαυματουργός Εικών Παναγίας της Φιλοκαλιωτίσσης. Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη Ιεροκήρυκος Ι. Μ. Πατρών. Ο Ιεροκήρυξ ανεφέρθη εκτενώς εις την τιμήν που απονέμεται εις το Πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου και εις την δύναμιν της Μεσιτείας της προς τον Υιόν και Θεόν της, διακρίνας την Λατρείαν προς τον Τριαδικόν Θεόν απο την τιμήν και προσκήνυσιν που απονέμεται προς την Παναγία.

Κατά την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ Χρύσανθος. Ο Θεοφιλέστατος εκήρυξε εμπνευσμένως τον Θείον Λόγον αναφερθείς εκτενώς εις την ηθικήν κρίσην του σύγχρονου ανθρώπου και εις την αποστασία του απο το Θεό. Εκάλεσε δε εις μετάνοιαν και εις την κατά Χριστόν ζωήν προκειμένου ο Κύριος να γίνει ίλεως δια πρεσβειών της Θεοτόκου. Συλλειτούργησαν πολλοί ιερείς και ο Καθηγούμενος της Ι. Μ.  Νοτενών Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος.

Εις το Ιερόν Αναλόγιον έψαλλε ο Νομικός Σύμβουλος της ΙΜ Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος μετά των κ. Κων/νου και Παναγιώτη Τσίγγανου. Πλήθη προσκυνητών συνέρευσαν για να προσκυνήσουν την Ιερά και Πανσεβάσμια Εικόνα της Θεομήτορος. Μετά τη Θ. Λειτουργία παρετέθη απο την καθηγουμένην Αγνή εκκλησιαστικό κέρασμα εις τους προσκυνητές.